WhatsApp

WhatsApp als Oplossing

Klanten worden steeds veeleisender als het gaat om kwaliteit en ervaring. Door de pandemie is deze trend verder versterkt. Zet als bedrijf daarom nieuwe methodes in om jouw klanten te informeren en te verrassen. Ga samen met Lacoly voor een betere klantervaring.

Naast de standaard communicatie per e-mail en telefoon is er een nieuwe mogelijkheid om de interactie met klanten aan te gaan. WhatsApp maakt het sinds kort mogelijk om op persoonlijke wijze jouw klanten te voorzien van praktische informatie en de mogelijkheid afspraken te wijzigen. Laat WhatsApp op de achtergrond het klantcontact onderhouden en tegelijkertijd de omzet verhogen.

Het is nu dus mogelijk om met WhatsApp geautomatiseerd contact met klanten te hebben. WhatsApp heeft knoppen in de chat geïntroduceerd. Hierdoor kun jij opties aan je klant voorleggen. Dit kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Om bijvoorbeeld vragen te stellen of om bevestiging  te vragen. Achter elke knop kan er weer een nieuw bericht of een nieuwe actie worden gekoppeld. Door gesprekken interactief te maken, ontstaan er zogenaamde ‘flows’: opzichzelfstaande gesprekken waarbij de klant door eenvoudig keuzes te maken zichzelf voorziet van de juiste informatie.

Met Lacoly lukt het om:

  • op te vallen door op unieke wijze WhatsApp beschikbaar te maken voor de klant;
  • eenvoudig te koppelen met WhatsApp en dat te combineren met elke CRM- of ander gebruikersplatform;
  • WhatsApp te gebruiken om de voorkeuren en interesses van de klant te ontdekken en daar vervolgens alleen de relevante informatie over te delen;
  • vragen van klanten voor te zijn, zodat ze niet meer via de telefoon of e-mail contact hoeven op te nemen;
  • flows continue te verbeteren aan de hand van eerder gevoerde gesprekken.

Lacoly kan als partner van WhatsApp jou helpen de nieuwe functies op perfecte wijze in te zetten. Zo hoor je bij de groep eerste bedrijven die deze unieke manier van klantcontact gebruikt.

Enkele mogelijkheden van WhatsApp:

  • Klanten krijgen een bevestiging van een afspraak en kunnen via WhatsApp de afspraak beheren.
  • Klanten geven via WhatsApp voorkeuren en interesses door om gepersonaliseerde suggesties te ontvangen.
  • Klanten gebruiken WhatsApp om eenvoudig vooraf zaken te regelen.

Of je nu als organisatie één simpel WhatsApp-bericht wil versturen aan een klant of WhatsApp wil gebruiken om op een bredere wijze klanten te helpen. Wij kunnen het allemaal realiseren. We bespreken eerst het doel van WhatsApp, dan richten we de communicatie in en wanneer jij er klaar voor bent, activeren we alles.

WhatsApp Flows

Een door ons bedachte term om het pad te benoemen dat klanten afleggen binnen één WhatsApp-gesprek.

Je wil WhatsApp gebruiken. Dan ga je niet elk bericht handmatig versturen en beantwoorden. Daar is de normale versie van WhatsApp niet geschikt voor. Daarom hebben wij als WhatsApp-partner de mogelijkheid om flows op te zetten.

 

Een flow is het pad dat gebruikers afleggen in een WhatsApp-gesprek. We geven de gebruiker steeds knoppen om te reageren waardoor het gesprek zichzelf in stand houdt.

Natuurlijk kan de gebruiker altijd stoppen tijdens de flow of direct contact zoeken met iemand van jouw organisatie.

WhatsApp Sessies

WhatsApp spreekt niet van het aantal verstuurde of ontvangen berichten, maar gaat uit van sessies met WhatsApp-gebruikers.

Een sessie kan op twee manieren starten. Jij kan de gebruiker benaderen of de gebruiker benadert jou via WhatsApp. In beide gevallen start de sessie wanneer jij als organisatie reageert. Dus ontvang je als eerste een WhatsApp-bericht van een gebruiker, dan start de sessie pas als jij daar (dan wel niet automatisch) op hebt gereageerd.

Elke WhatsApp-sessie heeft een duur van 24 uur. Tijdens deze 24 uur worden alle berichten die tussen jou en de gebruiker verstuurd worden toegerekend aan één sessie. Is de 24 uur na het door jou eerst verstuurde WhatsApp-bericht voorbij, dan sluit de sessie. Volgt er na een gesloten sessie weer een bericht vanuit jou, dan start er weer een nieuwe sessie van 24 uur.

START
nu

Ga eenvoudig van start met Lacoly om efficiëntie binnen de organisatie toe te passen en een betere klantenbinding op te zetten.