De Leisure markt wordt hard geraakt door de pandemie die momenteel niemand ontgaat. Dit zal vast geen verrassing zijn om te lezen. De gehele leisure markt voelt de (financiële) gevolgen van COVID-19. Inmiddels zal het vast moeilijker en moeilijker worden om een lichtpunt te zien in deze donkere tijd, en wij van Lacoly hopen ook dat iedereen deze pandemie goed door komt. ­Wat we daarnaast ook graag willen doen is het ter ore brengen van een mogelijk lichtpuntje.

We kennen allemaal het probleem dat we te weinig tijd hebben in ons leven. Soms zouden we graag willen dat een dag 48 uur duurde in plaats van 24 uur. Iedere ondernemer zal zich vast ook herkennen in het te weinig tijd investeren in zijn of haar interne processen. Vaak omdat de zaak goed loopt, en soms ook omdat andere zaken prioriteit lijken te hebben. Hierdoor komt de optimalisatie van interne processen nog wel eens op een tweede plan te staan, wat natuurlijk enorm zonde is.

Wellicht is dat een van de weinige lichtpunten van deze pandemie. We hebben nu meer tijd om ons te richten op het optimaliseren van onze interne processen, en eventuele upsell mogelijkheden toe te voegen aan jouw hotel. Op deze manier ben jij, na het opheffen van alle maatregelen die iedereen op dit moment binnen houdt, compleet voorbereid om iedere gast van een optimaal verblijf te voorzien.

Lacoly is een eenvoudig implementeerbare tool die jouw interne processen optimaliseert én ontelbare upsell mogelijkheden aanbiedt. Wij bieden de upsell mogelijkheden die de gast wil ontvangen, en niet de upsell mogelijkheden die het hotel graag wil verkopen. Hierdoor bieden wij de gast echt waarde, in plaats van dat kansen mislopen door het versturen van de verkeerde aanbiedingen of wellicht zelfs de gast irriteren met teveel oninteressante mogelijkheden. Dit doen we door oprechte interesse te tonen in de wensen en behoeften van de gast. Wij stellen de gast echte vragen en nemen de tijd om hem of haar te leren kennen. Op basis van deze informatie stellen wij dan unieke segmenten samen waarop in een later stadium dan ingespeeld kan worden. Zo zijn wij in staat om een unieke ervaring voor de gast te creëren.

De gast zal natuurlijk niet zomaar vragen beantwoorden. Gasten worden slimmer en realiseren zich vaak dat dit een manier is om informatie over ze te verzamelen. Daarom bieden wij elke nieuwe gast die bij jou boekt een uniek en persoonlijk dashboard aan via jouw eigen website URL. In dit dashboard kan de gast alles lezen over het hotel, de bestemming en andere praktische zaken. Door deze content af te wisselen met vragen lokken we de gast uit deze vragen te beantwoorden. Al helemaal omdat we direct de content van de gast optimaliseren na het beantwoorden van de vragen. Allemaal geheel automatisch. Hierdoor voorziet de gast ons van cruciale informatie zonder dat hij of zij daadwerkelijk het idee heeft dat ze daarmee bezig zijn. Geen frustraties voor hen, en waardevolle informatie voor ons allemaal. Het grote voordeel van Lacoly is ook dat we de gast niet dwingen om een secundaire applicatie te downloaden. Onze diensten kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan jouw eigen website URL. Dit maakt het gebruik van het dashboard een stuk laagdrempeliger.

Wij geloven niet in maandelijkse hoge vaste kosten. Wij vragen voor dit alles slechts €1,99 per boeking in jouw hotel en vragen 20% van het totaalbedrag van de producten die de gast via de shop afneemt. Tevens is het mogelijk dat jij als hotel de gast producten aanbiedt die Lacoly kort van te voren zal leveren. Hiervoor in ruil vragen wij dan 80% van de verkoopprijs. Dit betekent dus dat het product enkel aan de gast overgedragen hoeft te worden. De rest wordt verzorgd door Lacoly! Op deze manier proberen we zo flexibel mogelijk te zijn. Op deze wijze kost onze dienst alleen geld, wanneer jullie er geld mee verdienen.

Onze gehele dienst draait om het verblijf van de gast zo plezierig, eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Samen met jou zorgen we er voor dat de gast van alle gemakken voorzien is, nog voordat hij bij het hotel gearriveerd is. En een blije gast is in veel gevallen een terugkerende gast. Niet alleen helpen we dus mee om meer omzet te genereren middels een eenvoudig te koppelen shop, daarnaast verhogen we ook de kans op een herhaalbezoek en is er een verhoogde kans op een positieve beoordeling. Lacoly biedt veel mogelijkheden tot omzetverhoging, voor een lage commissie. Daarnaast is het opzetten en koppelen van de shop eenvoudig en snel.

Vind jij Lacoly interessant en vraag je je af wat we voor jou kunnen beteken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder, en vertellen je alles over onze meerwaarde! Het is tijd voor innovatie in de hospitality branche, en wij zijn daar voorloper mee middels onze unieke service. De toevoeging van technologie in onze branche is onvermijdelijk, en wij geloven er dan ook in dat deze unieke toevoeging de ‘gast’ journey een nieuwe leven in blaast. Alles wat wij doen, doen we namelijk vanuit het perspectief van de gast.