WhatsApp

Automatisch klantcontact

De app die op bijna iedere telefoon te vinden is, is WhatsApp. Sinds kort is het mogelijk om automatisch WhatsApp-berichten te versturen en vervolgens geautomatiseerd op berichten van gebruikers te reageren. 

Met Lacoly zet je WhatsApp slim in om efficiënter te werken en een betere relatie met je klanten op te bouwen.

Voer onderstaand je gegevens in en ontvang een voorbeeld van een WhatsApp-bericht vanuit Lacoly.

Simpel

Gesprekken zijn eenvoudig in te stellen en aan te passen. Zo zijn je klanten altijd op de hoogte van alles wat ze moeten weten.

Uniek

WhatsApp is nog maar kort beschikbaar voor bedrijven. Speel hier slim op in en wees uniek en ludiek naar je klanten.

Volledig

Gebruik bestaande klantgegevens in de vooropgestelde WhatsApp berichten om op een persoonlijke manier jouw klanten per WhatsApp te benaderen.

Effectief

Deel alle benodigde gegevens met jouw klanten om vragen voor te zijn of vraag de klant om extra informatie. Zo bespaar je tijd.

Voorbeelden in praktijk

Lacoly voor Hotels

Steeds minder e-mailberichten worden gelezen waardoor het steeds lastiger wordt om met hotelgasten te communiceren. De komst van geautomatiseerde WhatsApp-berichten biedt een uitkomst. Zo ga je op een persoonlijke manier de verbinding aan en sta je direct in contact met de hotelgast.   

De hotels waar wij mee samenwerken hebben verschillende doelen:  

 • Het delen van belangrijke pre-arrival informatie.
 • Het inwinnen van benodigde gasteninformatie.
 • Het delen van interessante aanbiedingen.

Lacoly voor Feedback

Hoe hebben jouw klanten je diensten ervaren? Waarom vraag je het hen niet? Stuur met Lacoly na elk bezoek een bericht voor feedback met verschillende opties om te reageren. Afhankelijk van de knop die de klant kiest, kan er een vervolgbericht verstuurd worden. Zo kun je doorvragen waarom de klant ontevreden was of kun je aan tevreden klanten vragen hun ervaringen te delen.  

 • Leer eenvoudig van klantervaringen.
 • Onderneem actie aan de hand van deze ervaringen.
 • Creëer extra herhaalbezoeken.

Lacoly voor Restaurants

Elk restaurant heeft er mee te maken: ‘no-shows’. Lacoly gaat effectief de strijd aan met lege tafels. We sturen enkele uren voor de reservering een WhatsApp-bericht naar de gast. Door de knoppen die onder het bericht staan, kan de gast eenvoudig de reservering bevestigen of annuleren.  

 

Een simpel herinneringsbericht dat de gast activeert om op een eenvoudige manier te reageren. 

 • Leg meer verantwoordelijkheid bij de gast.
 • Ga niet over op het vragen van aanbetalingen.

Tarieven

Bekijk de tarieven per branche.

Zij zijn al gestart

De kansen met WhatsApp

De nieuwe mogelijkheden met WhatsApp bieden een uitstekende basis om een betere en slimmere verbinding met klanten aan te gaan. WhatsApp vervangt communicatie via e-mail, sms of telefoon(gesprek).

WhatsApp versus sms
Bij de inzet van sms betaal je voor elk bericht dat je stuurt. Bij het gebruik van WhatsApp betaal je enkel voor het opstarten van het gesprek voor de komende 24 uur. Alle WhatsApp-berichten die binnen deze 24 uur heen en weer verstuurd worden, zijn kosteloos. En dat heen en weer sturen, is nog een groot verschil met sms. Met WhatsApp ga je de interactie aan. Zo kan je veel meer met de klant delen en veel meer aan de klant vragen. Wij zorgen dat de 24 uur goed besteed wordt, omdat we slimme WhatsApp-flows opzetten. Op deze manier halen we alles uit het gesprek met de klant. 

WhatsApp versus e-mail
E-mail is een goed platform voor het sturen van gebundelde informatie zoals administratie of nieuwsbrieven. Voor eenvoudige notificaties is het minder handig, omdat het meer moeite kost een e-mail te openen dan bijvoorbeeld WhatsApp. Veel klanten zijn ook minder bereid via de e-mail te reageren of te bevestigen. Bovendien bestaat de kans dat je bericht in de ongewenste map beland en niet of te laat wordt opgemerkt. Hoewel het versturen van e-mails vaak gratis is, worden er alsnog kosten berekend voor het gebruik van programma’s om e-mailberichten te versturen.

FAQ

WhatsApp is sinds kort een serieuze optie geworden als het gaat om klantcontact. Door korte interacties met klanten aan te gaan kun je als organisatie een betere klantervaring bieden, effectiever werken en gebruik maken van commerciële kansen. Bekijk snel alle voordelen van WhatsApp

WhatsApp spreekt niet van het aantal verstuurde of ontvangen berichten, maar gaat uit van sessies met WhatsApp-gebruikers.

Een sessie kan op twee manieren gestart worden. Jij kan de gebruiker benaderen of de gebruiker kan jou benaderen. In beide gevallen start de sessie wanneer jij als organisatie reageert. Dus ontvang je als eerste een bericht van een gebruiker, dan start de sessie pas als jij daar (automatisch) op hebt gereageerd.

Elke sessie heeft een duur van 24 uur. Tijdens deze 24 uur worden alle WhatsApp-berichten die tussen jou en de gebruiker verstuurd worden, toegerekend aan één sessie. Is de 24 uur nadat jij het eerste WhatsApp-bericht hebt verstuurd voorbij, dan sluit de sessie. Volgt er na een gesloten sessie weer een WhatsApp-bericht vanuit jou, dan start er weer een nieuwe sessie van 24 uur.

Een WhatsApp-flow is een door ons bedachte term om de vaste gespreksmodellen aan te duiden. Een WhatsApp-flow wordt opgesteld om het maximale uit een gesprek met de gebruiker te halen. Met deze flows richten we het gesprek vooraf in. We geven de gebruiker steeds knoppen om te reageren waardoor het gesprek zichzelf in stand houdt. 

Natuurlijk kan de gebruiker altijd stoppen tijdens de flow of direct contact zoeken met iemand van jouw organisatie.

Voor elk klantcontactvraag is er een oplossing. Zo kun je informatie opvragen, de juiste informatie delen of commerciële kansen creëren. 

We hebben veel voorbeelden van flows klaarliggen en kijken per klant naar de beste oplossingen. 

Wij zorgen ervoor dat je snel kunt starten met het versturen van WhatsApp-berichten naar jouw klanten. Samen stellen we de perfecte flows op. We kijken daarbij naar het doel van de flow en hoe we op de meest efficiënte manier het doel kunnen behalen. Dit is bij elke flow weer anders. 

Lacoly biedt een oplossing voor vele branches. Ontdek hier de mogelijkheden.

Heel veel branches kunnen inzetten op een betere klantervaring, efficiënter werken en commerciële kansen creëren door het gebruik van WhatsApp. We hebben hier de voorbeelden genoemd.

Uit eigen ervaring merken we dat 1000 sessies per maand binnen de mkb voldoende is. Voor grotere bedrijven bieden we indien gewenst extra sessies aan voor 49 cent (excl. btw) per sessie. We zorgen ervoor dat onze systemen ook bij grotere aantallen sessies altijd blijven functioneren. 

We hebben een handig dashboard waar onze klanten alle inzichten kunnen terugvinden. Via dit dashboard zie je precies hoe de flows lopen en kun je waar nodig wijzigingen doorvoeren.

Flows verlopen geautomatiseerd. Zodra een gebruiker buiten de flow een WhatsApp-bericht typt, sturen we dit bericht naar je door. Zo kun je altijd direct reageren op vragen en/of opmerkingen buiten de flow om.

Starten is eenvoudig en kan binnen een dag geregeld worden. Neem contact met ons op en vertel ons hoe je WhatsApp wil gebruiken voor je klanten. Wij richten vervolgens de flow(s) in en zodra alles afgerond is, activeren we de flow(s). Alles in goed overleg natuurlijk. 

Wij zijn partner van WhatsApp. Met deze erkenning kunnen we gebruikmaken van de functies zoals knoppen en het automatisch versturen van berichten. Dit kunnen we vervolgens samen met jou gaan toepassen binnen de organisatie.

Dat kan natuurlijk altijd voorkomen. Met onze flows verplichten we klanten nergens toe. Wil de klant geen gebruik maken van de communicatie per WhatsApp, dan is het genoeg om simpelweg niet te reageren. Er worden dan geen vervolgberichten gestuurd. 

In deze versie van WhatsApp koppelen we een nummer eraan dat vervolgens niet meer op een telefoon te gebruiken is. Het nummer wordt dus enkel gebruikt om vooraf ingestelde flows te versturen en aan de hand daarvan reacties te ontvangen. 

We brengen je automatisch op de hoogte als er reacties van gebruikers buiten de flows ontstaan. Jij geeft aan op welke manier je daarover op de hoogte gebracht wil worden.

Dat kan. Er zijn inmiddels drie versies van WhatsApp, te beginnen met de basisversie waar iedereen gebruik van maakt. Daarnaast heb je WhatsApp Business. Deze tool is handig voor zzp’ers en eenmanszaken. Met deze versie kun je bijvoorbeeld een automatisch antwoord instellen voor als iemand contact met je opneemt. En dan is er de WhatsApp API. Een net gelanceerde oplossing die alleen beschikbaar is voor officiële ‘Solution Providers’. Met deze oplossing heb je de voordelen waar wij je over vertellen, maar worden er ook kosten in rekening gebracht.

Wat Lacoly doet:

Met Lacoly kun je simpele flows ontwikkelingen die je klanten via WhatsApp gebruiken om:

 • reserveringen te maken, te wijzigen of te annuleren;
 • reminders te ontvangen en actief respons te geven;
 • recensies te geven over de plek waar ze geweest zijn;
 • eenvoudig producten te bestellen.

Wat levert het op?

Lacoly is er voor: 

 

 • efficiëntie: vragen van gasten voor te zijn;
 • marketing: jouw naam zichtbaar bij de klant te krijgen;
 • meer omzet: interessante aanbiedingen via WhatsApp aan te bieden;
 • interactie: eenvoudig antwoord op vragen te krijgen;
 • meer beoordelingen: het aantal beoordelingen te laten groeien.

Waarom Lacoly

Lacoly heeft als een van de eerste een WhatsApp-koppeling om nieuwe functies van WhatsApp toe te passen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat WhatsApp-berichten automatisch verstuurd worden. Met knoppen zorgen we ervoor dat gebruikers de interactie kunnen aangaan.

Hoe te starten

Starten met Lacoly is eenvoudig. Samen met jou gaan we doeltreffende ‘flows‘ opzetten en zorgen wij ervoor dat alles binnen no-time klaarstaat. Test de flows zelf en ga dan direct van start.

START
nu

Ga eenvoudig van start met Lacoly om efficiëntie binnen de organisatie toe te passen en een betere klantenbinding op te zetten.