Hoteliers.com komt met nieuwe cijfers die een voorzichtig herstel binnen de hotelbranche laten zien. De leverancier van boeking software maakt bekent dat het aantal hotelboekingen in de laatste week van april is meer dan verdubbeld ten opzichte van de eerste week van april.

Erik Baumann, directeur van Hoteliers.com: ‘Het aantal transacties is om precies te zijn met 110% gestegen. Dit is mooi nieuws, maar het is pas een eerste teken van herstel van de hotelmarkt. Het totale volume is nu -78% vergeleken met vorig jaar, tegen -91% in de eerste week van april, dus er is nog een lange weg te gaan’

Daarnaast is er ook een ontwikkeling te zien in de gemiddelde boekingswaarde. Deze is met maar liefst 8% gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Volgens Baumann komt dit omdat er met name langere verblijven zijn geboekt en ook de wat luxere accommodaties in eigen land in trek zijn. Bijkomend voordeel is dat hotels over deze directe boekingen geen torenhoge commissies betalen zoals bij booking.com, dat scheelt zomaar 15-20% aan kosten voor de hotelier. Onze boodschap is dan ook, lekker weg in eigen land en boek direct bij het hotel’.

Verschillende hotels en overkoepelende organisaties gaan deze boodschap ook komende tijd verspreiden. Zo hebben verschillende hotels aangekondigd campagnes te starten en is ook het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) bezig met een landelijke campagne om ‘Staycations’ in eigen land te stimuleren.