In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de mindset en koopgedrag van gasten in de hotellerie. Dit komt niet alleen door de snelle digitalisering van ons vakgebied, maar ook door een nieuwe generatie aan hotelgasten. Haalt u al het meeste uit deze nieuwe kansen? Uit ervaring blijkt namelijk dat veel hotels nog niet optimaal omgaan met deze veranderingen waardoor ze veel geld laten liggen.

Daarom hebben wij van Lacoly een tool ontwikkeld waardoor hoteliers eenvoudig met hun klanten kunnen communiceren, aan klantenbinding kunnen doen, hotel upselling uit kunnen voeren, en geld kunnen besparen op de dagelijkse schoonmaakkosten.

Gasten willen niet iedere dag schone handdoeken

Het hergebruiken van handdoeken wordt steeds vanzelfsprekender bij gasten van iedere generatie. Wij zien dat mensen van iedere leeftijd zich steeds meer bezighouden met duurzaamheid. Lacoly stelt u in staat om open met uw gasten te communiceren. U kunt hen de optie geven om af te zien van een dagelijkse schoonmaak bij bijvoorbeeld een weekendbezoek. In ruil voor deze besparing kunt u ze bijvoorbeeld een gratis drankje aan de bar aanbieden, iets dat vaak leidt tot de verkoop van meer drankjes en hapjes.

Natuurlijk hoeft u hier niet perse een beloning tegenover te zetten. Veel van uw gasten zullen geen enkele moeite hebben om af te zien van schone handdoeken of een dagelijkse schoonmaak als u ze laat weten dat dit veel onnodige vervuiling kan voorkomen.

Het mooie van Lacoly is dat de klant altijd koning blijft. Met onze tools legt u uw gasten geen verplichtingen op maar biedt u ze de mogelijkheid om overbodige service over te slaan. Dit zorgt voor een dagelijkse besparing van honderden tot duizenden euro’s!

De kracht van Lacoly

Lacoly is een hotel upsell tool dat kwaliteit boven kwantiteit stelt. Wij zijn dan ook geen losstaande module, maar een systeem dat compleet geïntegreerd kan worden in uw boekingsprocess. Lacoly kan geheel onder eigen hotel branding worden aangeboden. De kracht van Lacoly zit in onze flexibele toepassingen voor persoonlijk contact met uw klant.

  • Wij bieden een mogelijkheid om contact te onderhouden en klantbinding te vormen vanaf de kennismaking tot aan de nazorg.
  • Verlaag uw kosten door klanten de mogelijkheid te geven om af te zien van schoonmaak en schone handdoeken.
  • Deel uw verhaal op een persoonlijke manier en activeer uw gasten. Voeg gemakkelijk hotel bijverkoop toe en wees altijd bereikbaar.
  • Verhoog het aantal goede reviews, en voorkom negatieve review; Niet alleen kunt u met Lacoly uw tevreden gasten aanzetten om een goede review achter te laten, doordat u de klachten en wensen van uw gasten snel kunt verhelpen voorkomt u negatieve ervaringen en reviews.
  • Ontvang data waar u echt wat aan heeft. Na twee maanden gebruik te hebben gemaakt van Lacoly heeft u genoeg data verzameld om een goed beeld te vormen van het koopgedrag en de wensen van uw klandizie. Wij vatten dit overzichtelijk samen zodat u precies weet wat wel en niet werkt. Op deze manier kunt u gerichter te werk gaan en uw uitgaven beter inrichten.

Wilt u meer uit het verblijf van uw gasten halen en heeft u interesse in de persoonlijke aanpak van Lacoly? Meldt u zich dan aan voor onze brochure om mee te doen aan onze testperiode, of neem vrijblijvend contact met ons op. Dan zullen wij samen met u kijken wat Lacoly voor u kan betekenen qua klantenbinding en hotel bijverkoop.